Monet taideteokset saavat laajaa kansainvälistä huomiota, eikä ole montaakaan sivistynyttä ihmistä, joka ei tuntisi kaikista kuuluisimpia taideteoksia kuten Mona Lisaa. Myös elokuvat kuuluvat tähän samaan kastiin: on monia elokuvia, jotka vuosikymmentenkin jälkeen niittävät hyviä arvosteluja ja mainetta maailmalla. Mutta mitä nämä elokuvat ovat? Lue tästä artikkelista, millaisia ovat lipputulojen perusteella maailman kuuluisimmat elokuvat kautta aikojen!

Kuuluisimmat elokuvat maailmalla

  • Avatar (2009)

Ei yllätä, että julkaisuhetkellään kohahduttanut suosikkiohjaajan tekele on edelleen, monta vuotta julkaisunsa jälkeen, maailman suosituin elokuva. Avatar on James Cameronin ohjaama sci-fi -elokuva, jonka pääosassa ovat ihmiset ja avaruusolennot. Ihmiset löytävät toisen planeetan, jolla elää eräänlainen humanoidikansa. Ihmiset ovat keksineet keinon siirtää tietoisuus toiseen kehoon, ja hyödyntävät sitä tutkiessaan na’vi -kansan tapoja. Elokuvassa pohditaan ihmisyyttä ja ihmisen halua tutkia ja jopa tunkeutua toisen elämänmuodon kulttuuriin ja hallita sitä. Myös luonnonsuojelu ja eläinten hyväksi tehtävä työ ovat isoja piiloteemoja elokuvassa, mikä osittain selittää sen suurta suosiota.

  • Titanic (1997)

Ehkäpä kaikista ikonisin elokuva on elokuvataiteen Mona Lisaksikin kutsuttu Titanic. Titanic on 90-luvulla ilmestynyt elokuva tositapahtumista, joissa ensimmäisellä matkallaan ollut risteilyalus törmäsi jäävuoreen ja upposi. Myös tämä elokuva on ohjaaja James Cameronin käsialaa. Herkän ja dramaattisen tarinan pääosassa ovat kaksi nuorta ihmistä, joista toinen on 17-vuotias Rose. Vaikka Rose elää rikasta elämää, hän on joutumassa naimisiin inhoamansa miehen kanssa ja on aikeissa tehdä itsemurhan hyppäämällä laivan kannelta alas. Juuri ennen hyppäämistä, tarinan toinen päähenkilö Jack saa Rosesta otteen ja estää häntä hyppäämästä. Tämä kohtaaminen aloittaa unohtumattoman romanssin kahden päähenkilön välillä.

  • Star Wars: The Force Awakens (2015)

Ei ole varmastikaan yllätys, että actionia täynnä oleva, rakastettuun Star Wars -maailmaan sijoittuva elokuva on kivunnut kolmanneksi maailman suosituimpien elokuvien listalle. Star Wars: The Force Awakens on jatko-osa aiemmille elokuville, mutta aloittaa samalla itsenäisen tarinan Star Wars -imperiumin sisällä. Pahat voimat ovat jälleen ottaneet valtaa universumissa, mutta kuuluisan Luke Skywalkerin sisko Leia johtaa vastarintaa. Tämä yhteentörmäys johtaa siihen, että uusi sota alkaa ja jedi-taistelijoita tarvitaan taas taistelussa pahaa vastaan. Pääosan sankaritarta esittää Daisy Ridley.

  • Avengers: Infinity War (2018)

Jos tarkastelee suosituimpien elokuvien listaa, ei voi olla huomaamatta, että sci-fi- ja fantasiaelokuvat ovat genrenä vallanneet TOP-listan. Eikä ihme, sillä erikoistehosteet ja koukuttavat tarinat ovat huumanneet monet – ja niin kävi myös Marvel-universumiin kuuluvalle Avengers: Infinity War -elokuvalle. Tunnetut supersankarit tähdittävät tätä elokuvaa, jossa taistellaan pahaa vastaan niin hyvin kuin osataan. Thanos-niminen hahmo on havitellut jo pitkään Ikuisuuskivi -nimisiä esineitä, joissa on sisällä valtavia voimia, jopa universumin voimakkaimpia. Supersankarit, kuten Iron Man, Spiderman, Captain America, Hulk ja Thor lähtevät taisteluun Thanosta vastaan, eivätkä pääse helpolla, kun vastassa on Ikuisuuskivien vahvistama avaruusolento. Elokuvaa on tituleerattu ”isoimmaksi supersankarielokuvaksi” koskaan.

  • Jurassic World (2015)

Jurassic World on itsenäinen jatko-osa tunnetuille Jurassic Park elokuville. Elokuvassa maailman toivuttua Jurassic Parkin tapahtumista on saarelle jälleen rakennettu menestyksekäs dinosauruspuisto, jossa ihmiset pääsevät vapaasti tutustumaan muinaisolentojen elämään. Pinnan alla kuitenkin kuohuu: osaa dinosauruksista haluttaisiin käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin ja laboratoriossa kehitellään vaaralliseen tahtiin risteytyksiä eri dinosauruksista. Elokuvan hurja peto ei olekaan enää aiemmin yleisöä pelottanut T-Rex, vaan tästä ja monista muista dinosauruksista geenimanipuloitu Indominus Rex. Päähenkilöt Claire ja Owen yrittävät pelastaa puistoa ja etenkin Clairen siskonpoikia, jotka ovat jääneet puiston kiertoajelulla dinosaurusten alueelle. Raptoreita kouluttanut Owen ja tutkija Claire saavat Indominus Rexin taltutettua puiston muiden dinosaurusten avulla.